Expoziţia „Strada altfel”, vernisată la Iaşi

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași a găzduit marţi, 8 mai 2018, vernisajul expoziţiei de fotografie „Strada altfel”.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Fotografilor Iași şi de Grupul PhotoTeam, iar lucrările, semnate de către Eli Driu, Cornel Hlupina, Denis Malciu, Mirela Momanu, Florin Stanca și Sorin Suciu, sunt expuse până pe 25 mai 2018, în Galeria de Artă „La Gard” şi în Galeria de artă „Labirint” ale Casei de Cultură din Parcul Copou.

În deschidere, Cristian Ţibu, moderatorul întâlnirii, a amintit câteva date despre Clubul Fotografilor Iaşi şi despre activitatea acestuia, iar apoi i-a prezentat pe doi dintre expozanţi: Cornel Hlupina şi Florin Stanca, prezenţi la vernisaj.

Cornel Hlupina a amintit pentru început că ideea înfiinţării grupului PhotoTeam s-a născut în timpul excursiilor de câte 30-40 fotografi ale Asociaţiei Bucureștiul Meu Drag. Dintre ei, dorindu-și ceva mai mult decât mersul pe stradă şi fotografiatul prin pasul unui turist, Dan Moruzan a pus bazele unui grup mai restrâns, de creaţie fotografică, alături de Mirela Momanu și Cornel Hlupina.

La sfârșitul lui 2011 grupul avea deja un site (www.phototeam.ro) și la scurtă vreme și o pagină pe o reţea de socializare. Periodic era aleasă  câte o temă, iar mediul în care urma sa fie fotografiată a fost strada. O primă expoziţie de fotografie a fost organizată în anul 2013, iar în anul 2015 membrii de atunci au hotărât că ar fi mai bine ca cele mai bune imagini să rămână într-un album. El a apărut la începutul anului 2017 și a fost tipărit din fonduri proprii, într-un tiraj de 200 de exemplare. După vizionarea fotografiilor din expoziţie, Florin Stanca a împărtăşit celor prezenţi la eveniment experienţele pe care le-a trăit de-a lungul celor aproape zece ani de când fotografiază. În acelaşi timp, s-a făcut referire la subiectele unor imagini expuse, parte din ele cuprinse și în albumul PhotoTeam – „Un cincinal pe stradă” –  prezentat la vernisaj.

Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi

Sursa: http://clubulfotografiloriasi.ro/expozitia-strada-altfel-vernisata-la-iasi/

Skip to content