Expoziția Ziua Fotografiei de Stradă la Iași

Expoziția Ziua Fotografiei de Stradă la Iași

Vă invităm să ne fiți alături la vernisajul expoziţiei “Ziua Fotografiei de Stradă la Iași”

Când: Luni, 1 octombrie 2012, ora 18:00

Unde: Casa de Cultură a Municipiului Iași “Mihai Ursachi”, Galeria de Artă “La Gard”

Prezintă: Nichita DANILOV


Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 
1-14 octombrie 2012 şi cuprinde cele 18 lucrări selecţionate în cadrul concursului organizat cu ocazia Zilei Fotografiei de Stradă la Iaşi. Autorii lucrărilor care se regăsesc în expoziţie sunt: Ionuț AlexaEugen AnghelAlina BîteaEugen Brodner, Ionuț Cîrjă,Armand Dascălu, Gheorghiță EpureanuAtena GrădinaruIulia IacobanIonuț IgnatLucian LazărFlorin LăzărescuOtilia LăzărescuGrapinoiu Petru,Alexandru TomaCristi ȚibuGeorge VintilăAndrei Weingold.

Graţie partenerului nostru în organizarea acestui eveniment, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi “Mihai Ursachi”, avem posibilitatea să organizăm vernisajul într-o locaţie pe gustul oricărui fotograf de stradă – la Galeria de Artă “La Gard” – adică chiar în stradă. În caz de vreme (foarte) rea, vernisajul se va desfăşura în sala “Diotima” a aceleiaşi instituţii.

“Ziua Fotografiei de Stradă la Iaşi” face parte dintr-un eveniment naţional iniţiat de Asociaţia “Bucureştiul Meu Drag” şi organizat la Iaşi de Andrei Weingoldşi Iulia Paşcanu. Scopul evenimentului este să aducă în prim plan acest gen de fotografie şi să descopere pe cei mai buni practicanţi ai săi.

Anul acesta, la Iaşi, i-am avut ca invitaţi speciali pe artiştii fotografi Andrei Pandele şi Silviu Gheţie, în seara de 4 septembrie. Am ieşit la fotografiat împreună şi am vizionat fotografii în parcul Copou, pe 8 septembrie. Am organizat un concurs în care s-au înscris 42 de fotografi, cu peste 100 de fotografii. Imaginile cîştigătoare, desemnate de fotograful român Vlad Eftenie, fac obiectul expoziţiei de faţă.

Acest proiect îl dorim coerent cu valorile la care aderă orice iubitor de artă şi frumos: promovarea culturii, a artiştilor tineri, încurajarea dreptului la exprimare, şi, nu în ultimul rând, însufleţirea spaţiului public prin manifestări paşnice, pozitive, ce încurajează schimbul de idei creative între diferite categorii sociale. Intenţia noastră este să ne detaşăm de imaginea “străinului perfect care filmează ceva suspect”. Suntem simpli îndrăgostiţi de fotografie, care vor să surprindă poveştile extraordinare ce se desfăşoară sub ochii noştri, în fiecare zi.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în ediţia din acest an!

Mai multe detalii despre acţiunile organizate în cadrul “Ziua Fotografiei de Stradă la Iaşi” şi despre evenimente viitoare pe www.ispublic.wordpress.com.

Vă aşteptăm cu drag!

Skip to content