Expoziţie de fotografie: ”Grădina lui Dumnezeu” - Ozolin Duşa

În perioada 12-31 iulie 2011, în organizarea Primăriei Municipiului Iași, a Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași din Parcul Copou și a Asociației FotoIAȘI va avea loc expoziția de fotografie intitulată ”Grădina lui Dumnezeu”.

Lucrările (69 de fotografii color), aparținând artistului fotograf Ozolin Dușa, membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) și al Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) vor fi expuse în Galeria ”La Gard” din Parcul Copou.

Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 12 iulie 2011, începând cu ora 19.30, în Sala Diotima a Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași din Parcul Copou.

„La hotarul dintre noapte și zi, pe tărâmul dintre viață și moarte o Lume ciudată ne pândește de la marginea împărăției ierbii – Lumea necuvântătoarelor aripate, o Grădină a lui Dumnezeu pe care, de cele mai multe ori o uităm ascunsă într-un colț al sufletului sau al amintirii. În ea un macrounivers fantastic, populat de respirări și priviri în oglindă, ni se înfățișează uimindu-ne, aducându-ne aminte de copilărie. Atunci aveam timp să privim, să înțelegem ceea ce astăzi se pare că ne este atât de departe. Copil mare fiind, mereu fugit de acasă, Fotograful s-a hotărât să ne readucă aminte povestea pe care am uitat-o acum multă vreme… Grădina lui Dumnezeu, o mărturisire despre copilăria pierdută, despre o altfel de posibilitate de a privi în oglinda sufletului, de a vorbi fără cuvinte cu tine, PRIVITORULE…” – Ozolin Duşa

Ozolin Duşa (n 01.03.1961, Dorohoi, Botoşani). Absolvent al Liceului Pedagogic Botoşani. Absolvent al Academiei de Arte GEORGE ENESCU din Iaşi, departamentul Teatru, secţia Teatrologie. Masterand al aceleeaşi Universităţi, secţia Foto-video. Iniţiator, împreună cu Centrul Cultural Francez din Iaşi al „Atelierului de Fotografie” (coordonare efectivă perioada ianuarie-iulie 2008). Inițiator și coordonator (în 2009) al „Noului Atelier de Fotografie”, cu întâlniri săptămânale (lunea) şi Coordonatorul „Galeriei de la Cafenea”, ambele la Librăria Avant-garde din Iaşi (http://www.noulatelierdefotografie.blogspot.com/). Actualmente coordonatorul Asociației FOTO IAȘI: www.fotoiasi.net și al Galeriei permanente de Fotografie ”Foayer”, cu sediul la Ateneul Tătărași din Iași. Autor al unor fotografii expuse în saloanele internaţionale de gen din România, Argentina, Germania, Brazilia, Belgia, Portugalia, India, Scoţia, Letonia, Polonia, Iugoslavia, Malaezia, China, Anglia, Japonia, Taiwan, Republica Moldova.

Mai multe informaţii, aici.

Skip to content