Galeria „LA GARD”: ”Paris – frânturi de privire” / expoziție personală de fotografie Ozolin Dușa

În perioada 3 – 24 octombrie 2011, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” vă invită să vizitaţi

Galeria „LA GARD”:  ”Paris – frânturi de privire” – expoziție personală de fotografie Ozolin Dușa

“Parisul este un oraș aparte. Despre el s-au scris mii de tomuri, s-au compus nenumărate melodii, filme de succes s-au turnat pe străzile lui. Marii artiști ai lumii s-au regăsit în inima acestui oraș aparte,  înnobilându-l cu rodul muncii lor. Orice vizită în Paris este o experiență extraordinară. Unică. Orice despărțire de el îți aduce regretul că timpul care i l-ai acordat a fost prea scurt. Mereu promiți că vei reveni!

Parisul – orașul în care să mergi o viață, an de an, fără să te plictisești, fără să-l descoperi în totalitate. O expoziție de 62 de imagini color, pe gardul Parcului Copou, darul artistului fotograf pentru concitadini. O imagine actuală a unui Paris viu, vizitat anual de milioane de turiști care, și ei, îl iubesc necondiționat.” – Ozolin DUŞA

Ozolin Duşa (n 01.03.1961, Dorohoi, Botoşani). Absolvent al Liceului Pedagogic Botoşani. Absolvent al Academiei de Arte GEORGE ENESCU din Iaşi, departamentul Teatru, secţia Teatrologie. Masterand al aceleeaşi Universităţi, secţia Foto-video. Iniţiator, împreună cu Centrul Cultural Francez din Iaşi al „Atelierului de Fotografie” (coordonare efectivă perioada ianuarie-iulie 2008). Inițiator și coordonator (în 2009) al „Noului Atelier de Fotografie”, cu întâlniri săptămânale (lunea) şi Coordonatorul „Galeriei de la Cafenea”, ambele la Librăria Avant-garde din Iaşi (http://www.noulatelierdefotografie.blogspot.com/). Actualmente coordonatorul Asociației FOTO IAȘI: www.fotoiasi.net și al Galeriei permanente de Fotografie ”Foayer”, cu sediul la Ateneul Tătărași din Iași. Autor al unor fotografii expuse în saloanele internaţionale de gen din România, Argentina, Germania, Brazilia, Belgia, Portugalia, India, Scoţia, Letonia, Polonia, Iugoslavia, Malaezia, China, Anglia, Japonia, Taiwan, Republica Moldova.

Mai multe informaţii, aici.

Galeria „La Gard” este deschisă nonstop,  cu ajutorul a 16 panouri expuse pe gardul Parcului Copou din Iaşi. Printr-un concept nonconformist, care-şi propune apropierea publicului larg de artă – şi invers – „La Gard” este singura galerie din România ce prezintă  în aer liber, permanent, o expoziţie de artă plastică.

 

Skip to content