Lumea Spiridușilor

Expoziția ,,Lumea secretă a spiridușilor” are vernisajul duminică, 11 decembrie 2022, ora 11.00 la Galeria ,,LABIRINT” din cadrul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași. Lucrările sunt realizate de copiii de la Un Atelier de Artă sub coordonarea prof. Anca Coțovanu-Ungureanu.
În cadrul expoziției se regăsesc două ramuri majore ale artelor plastice – grafica și ceramica – ramuri experimentate și explorate în cadrul cursurilor atelierului.
,,Sfera inspirației se leagă de cel mai așteptat moment al anului și reflectă viața secretă a spiridușilor lui Moș Crăciun – creaturi imaginare care stau la baza acestui moment și a unei industrii de magie, până la urmă. Așadar, ne-am propus să vă purtăm într-o călătorie în care să căutăm și să ne imaginăm: Oare ce fac spiridușii în timpul lor liber?”, spune Anca Coțovanu, profesor la Un Atelier de Artă.
Partea de ceramică constă în instalația Rețea de imaginație. Aceasta cuprinde 96 de spiriduși glazurați – adică 96 de moduri de a ne imagina, 96 de identități, 96 de spiriduși unici – pentru că fiecare copil este unic și viziunea sa originală este construită pe baza propriilor emoții.
Instalația de ceramică reflectă viziunea celor mici, pe când partea de grafică, aparține și reflectă maturitatea lucrului grupelor mari de copii. Lucrările ne transpun în zona privată și hazlie a spiridușilor, mai puțin cunoscută.
Expoziția de față este un prilej de a privi în inimile copiilor, a felului în care văd ei lumea și de a vibra în fața libertății de exprimare alături de expozanții noștri.
Curator: MARIA BILAȘEVSCHI
Profesor coordonator: Anca Coțovanu – Ungureanu

Skip to content