Simte diferit - expoziție de artă vizuală

Proiectul expozițional ,,Simte diferit”, dezvăluie un spațiu intim al sferei sentimentale, care implică o dimensiune personală de un caracter temporal.
În primă fază aduc în discuție sentimentele care m-au tulburat în ultima perioadă. Mereu am considerat că intensitatea cu care trăiesc sentimentele se resimte la superlativ. Adeseori mă întreb cum este posibil ca același sentiment să fie resimțit atât de diferit de oamenii și cât de rapid se pot schimba. O perioadă mare de timp mă gândeam cum ar fi viață fără sentimente și emoții: ,,Cum ar fi să nu mai fiu tristă, să nu mai plâng, să nu mai simt singurătatea, trădarea, frica, dezamăgirea? Dar asta ar însemna să nu mai simt nici fericirea, iubirea, curiozitatea, entuziasmul. Oare chiar merită?”.
Sentimentele sunt un adevărat mister cu care noi, oamenii, ne confruntăm zilnic și ne punem tot felul de întrebări legate de acest subiect: ,,Ce sunt sentimentele?”, ,,De unde au apărut și cum au apărut?”, „Oare putem scăpa de ele?”.
În al doilea stadiu doresc să încurajez publicul să se exteriorizeze și să discute despre sentimentele lor, să le înțeleagă și să le accepte. Expoziția este un pretext de creare a unui mediu propice realizării conexiunilor interumane, fapt care presupune interacțiunea directă a publicului cu propriile lucrări, generând astfel o experiență artistică unică. Creez un context interactiv care să ofere posibilitatea dezvoltării relațiilor interumane prin crearea unui spațiu în care publicul va fi implicat în demersul artistic, galeria fiind locul unde se concepe o comunitate.
În acest sens, propun interacționarea publicului cu trei lucrări interactive: ,,Cum te simți?”, ,,Sentimente și alte chestii”, ,,Desenează ce simți”.

Skip to content