Veneția 2023

Începând de astăzi, pe gardul Parcului Copou – Galeria „La Gard” (ambele locații de panouri), puteți vedea expoziția de fotografie „Veneția 2023” aparținând Cătălinei Costin.
Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Iași, Centrul Municipal de Memorie Vizuală Iași și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași și poate fi vizitată până pe 20 iulie.

„Veneția, un oraș fabulos, unde mereu se întâmplă câte ceva. Mașinile opresc la „poarta” lui și de aici fiecare dintre vizitatori țese firul poveștii. Limbile se amestecă, temători, oamenii veniți să-i descopere vraja se avântă pe canalele întortocheate, pe străduțele înghesuite întrerupte de poduri străvechi, într-un iureș greu de definit, într-o goană spre nicăieriul secundelor care, implacabil, se scurg. Odată cu viața. Veneția te subjugă, te face să te întorci iar și iar, anotimp după anotimp, să-i pătrunzi tainele. Carnavalul, Regata, Marele foc de artificii, Bienalele, Festivalul de film, toate își cer tributul de dragoste pentru un oraș unic, răsărit din apă, terminat în apă. Apa, cerul, soarele și puținul pământ pe care ne purtăm pașii formează o inimă care se contopește cu inima noastră, a călătorilor din povestea pe care am încercat să o scriu cu ajutorul imaginilor. Fiecare declanșare a păstrat „Veneția mea” pentru eternitate. Orașul dintre ape binecuvântat de zei și de călătorii de ieri, de azi și de mâine…”

Skip to content