7 dramolete creepy din blocul MP6

Premieră teatrală la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași

Teatrul Mirage al Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași începe noul an cu premiera spectacolului „7 dramolete creepy din blocul MP6”, de Ștefan Caraman, în regia lui Radu Mihoc. În distribuție îi regăsim pe Mălina Balcan și Florin Gorgos, doi tineri actori, studenți în anul III la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

 Iubitorii de teatru sunt invitați pe data de 6 februarie 2021, ora 19:00, în sala „Diotima” pentru a vedea un spectacol complex, ce surprinde viața de cuplu în șapte ipostaze.

Viața fiecăruia dintre noi se manifestă diferit atunci când ne aflăm în zona noastră de confort. Abia atunci ne dezbrăcăm de caracter și devenim noi înșine. Spectacolul prezintă șapte situații din viața privată și intimă a unor cupluri. Șapte povești de dragoste supuse sub lupa privitorului, dezgolite de barierele și măștile impuse de societate. Spectatorul este condus să urmărească scurtele povești ale acestor cupluri în forma lor brută și uneori înfricoșătoare. Realitatea din interiorul fiecărui apartament capătă adesea tente oribile sau îngrozitoare pentru ochiul exterior, dar nu este lipsită de un adevăr autentic elocvent”, a spus regizorul Radu Mihoc.

Punerea în scenă a celor „7 dramolete creepy din blocul MP6” a fost o provocare pentru actori. Aceștia au avut dificila misiune de a interpreta personalități diametral opuse, care au în comun un singur lucru: drama existențială provocată de lipsa de comunicare în relațiile de dragoste.

Tranziția este destul de dificilă. În spate, noi ne dezbrăcăm de un personaj și la propriu și la figurat, luăm haina celuilalt. Trebuie să venim în fața publicului, să uităm tot ce a fost în scena anterioară pentru a spune altă poveste”, a spus actrița Mălina Balcan.

Fiecare scenă durează aproximativ zece minute, timp în care publicul trăiește alături de personaje, diferite stări: de la neîmplinirea cuplului tânăr la care a intervenit mult prea devreme plictisul, la agonia regretelor și a reproșurilor nespuse în cazul  unui cuplu în vârstă, pentru care dragostea rămâne doar o amintire.

E chiar vorba despre necomunicare. Cei doi caută să se întâlnească dar cel mai simplu pentru ei ca rezultat și ca răspuns ar fi să vorbească. Probabil este o realitate care se întâmplă în cuplurile din toată lumea. Nu vorbesc și piesa asta arată: necomunicarea. Cred că este o piesă de la care pleci cu un semn de întrebare. Teatrul nu îți dă nici un răspuns, a mărturisit actorul Florin Gorgos.

Regizorul și actorul Ion Sapdaru invită publicul la spectacolul „7 dramolete creepy din blocul MP6” pentru a vedea o nouă viziune regizorală și o reprezentație de forță a tinerilor actori.

Oferă publicului o nouă viziune, o nouă poziție vis-a-vis de această temă celebră a modernismului – incomunicabilitatea, necomunicarea dintre oameni. O poveste tristă,  în același timp frumoasă, incitantă care cred că o să stârnească multe discuții din simplul motiv că Ștefan Caraman oferă o viziune creepy. În cele mai diverse cazuri, tema dragostei, tema dorinței de reuniune umană, sufletească se simte și se vede în acest spectacol”, spune Ion Sapdaru. 

Biletele au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate on-line de pe www.bilet.ro la prețul de 20 de lei.

Bilete:www.bilet.ro/eveniment/dramolete-creepy-din-blocul-mp-premiera-8401-25551

Skip to content