Steaua fără nume

Inocent Theatre vă invită la spectacolul “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în data de 4 mai 2019, orele 19,00 la Ateneul Naţional Iaşi. Spectacolul este organizat în parteneriat cu Ateneul Național Iași, filiala ANR – Bacău și Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi. Vă așteptăm! INTRAREA LIBERĂ
Steaua fără nume” este o comedie romantică savuroasă cu pasiune, umor, prospețime și inteligență. Marin Miroiu, un profesor de matematici și cosmografie dintr-un orășel de provincie, descoperă o stea. Acesta cumpără de la București o carte foarte veche și destul de scumpă, un atlas ceresc care îi poate asigura că el este cel care a descoperit steaua și nimeni altul înaintea sa.
În după-amiaza cu pricina, profesorul vine la gară să ridice mult așteptata carte! Tot în aceeași seară coboară în gara mică și afumată – fără voia ei – o necunoscută fără bilet. Profesorul se oferă să o ajute, propunându-i să înnopteze în casa lui până a doua zi – zi de leafă! – când i-ar fi oferit banii necesari pentru a cumpăra un bilet de tren spre București. Necunoscuta acceptă și totul capătă dimensiunea poveștilor hollywoodiene, adică cei doi se îndrăgostesc și petrec o noapte împreună.
A doua zi, un bărbat elegant bate la ușa lui Miroiu. Este Grig, iubitul bogat al Monei… Cerută de nevasta de către Marin, Mona face o alegere care va schimba destinul protagoniștilor………
Trupa de teatru ,,INOCENT THEATRE,, a luat ființă în septembrie 2015, la inițiativa, si datorită insistenței, vicepreședintelui Cristi Măric. Membrii trupei Inocent Theatre sunt nevăzători sau cu grave deficienţe de vedere, însă aproape niciodată spectatorii nu îşi dau seama de deficienţa acestora „Luminile scenei strălucesc la fel pentru toţi actorii, chiar dacă noi nu le vedem. Suntem la fel ca ceilalţi oameni care învaţă rolurile vieţii, rolurile personajelor. În plus, însă, există mândria de a putea urca pe scenele marilor teatre, precum cea a Teatrului din Bacău, a celui din Galaţi, sau cum va fi această experienţă de la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti , explică Laura Damian, de asemenea, actriţă în cadrul Inocent Theatre.
Din trupă mai fac parte Simona Gavril, Vasile Damian, Iulian Cioinag, Elena Dumitru şi Cristi Maric, iar regizorul care pune în scenă întreaga piesă este Bogdan Matei, actor la Teatrul Municipal din Bacău şi şef de promoţie al Facultăţii de Teatru din Iaşi.
Acest spectacol a obținut Locul I la secțiunea teatru, cel mai bun actor în rol principal Cristi Măric, cea mai bună actriță în rol principal Elena Dumitru, cea mai bună actriță în rol secundar Laura Damian, cel mai bun actor în rol secundar Florin Kovacs, premiul pentru expresivitate Vasile Damian, premil I pentru coloana sonora și decorul din Steaua fără nume, premiul pentru prestanța și eleganța Iulian Cioineag la Festivalul de artă dramatică organizat de Asociația Nevăzătorilor din România.

Leave a Reply

Skip to content