Despre

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi urmărește continuu îndeplinirea misiunii specifice instituțiilor de spectacol, având în vedere descoperirea și promovarea talentelor teatrale, literare, artistice, de a organiza sau găzdui evenimente cu un larg impact cultural, de a cerceta, conservarea, proteja cultura tradițională și patrimoniului cultural material şi immaterial, dar și educaţia susținută prin cursurile de fotografie, teatru și workshopurile de artă vizuală.

Clădirea Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a fost construită în 1989 după planurile arhitectului Virgiliu Onofrei, înlocuind o construcție mai veche de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este situată în zona centrală a parcului, la circa 100 de metri de Teiul lui Eminescu. În anul 2003, o parte a clădirii, în care funcționează instituția Casei de Cultură, a fost acordată de către Primăria Municipiului Iași, pentru a putea derula activitățile specifice într-un cadru modern.

În instituţia noastră se desfăşoară peste 10 evenimente culturale lunar. Datorită caracterului permanent al unora, în fiecare zi, la sediul nostru din Parcul Copou, practic, publicul larg are acces gratuit la cel puţin două manifestări culturale (o audiţie de poezie în aer liber, o expoziţie de fotografie sau de pictură), la care se adaugă, la două-trei zile, programe de cultivare şi informare, întâlniri cu personalităţi culturale, spectacole şi festivaluri de film ori de teatru, mese rotunde, lansări de carte, conferinţe, dezbateri din domenii de larg interes: literatură, arte plastice, film, teatru, muzică.

Acceptând misiunea de a fi coagulantul dar şi colaboratorul tuturor forţelor profesioniste ale creaţiei artistice, instituția amplasată în cel mai idilic și popular loc al Iașului, își dorește stabilirea unor parteneriate solide, dinamice, cu instituții de profil, ONG-uri, asociații, pentru a derula o amplă activitate culturală dedicată ieșenilor și tuturor vizitatorilor orașului.

Adresându-ne tuturor categoriilor de vârstă, cât şi tuturor categoriilor socio-profesionale, activitățile derulate în prezent cuprind manifestările literare: “Eminescu, Măria Ta!”, „Mihai Ursachi”, „Sărbătoarea poeziei”, “Festivalul Internațional Poezia la Iași”, “Iași- acasă pentru cei plecați”, „Ziua Limbii Române”, “Zilele Recoltei Editoriale”, „Gala Scriitorii Anului”, „Ziua minorităților etnice”, “Ziua copilului”, editarea revistei „Clepsidra” (în colaborare cu Penitenciarul Iași), Noaptea Albă a Galeriilor, proiecte de educație alternativă, concerte de muzică folk, pop, populară, dezbateri și expoziții organizate de Clubul Fotografilor, Clubul Cinefililor, Clubul Muzical, Clubul de Arte Vizuale.

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi dispune de două spații pentru evenimente, amenajate modern și funcțional, 106, respectiv 30 de locuri, spații care pot fi adaptate în funcție de tipul evenimentului care se organizează.

Sala “Diotima” (106 locuri) este caracterizată printr-un design modern și o excelentă ergonomie, cu un design destinat: spectacolelor de teatru, spectacolelor de muzică, conferințe, lansări de carte, workshop-uri, seminarii, recepții, serbări ș.a. Instituția oferă conexiune internet wireless și dispune, la cerere și contracost de videoproiector, stație de amplificare, 2 microfoane wireless, flipchart.

Sala mică, „Multimedia” (30 locuri), este opțiunea ideală pentru întâlniri restrânse cu caracter informal, cum ar fi: seminarii, workshop-uri interactive, sesiuni de curs sau grupuri de discuții, cu un numar de participanți până la maximum 30 de persoane.

De asemenea, instituția dispune de o galerie de artă modernă, denumită “Labirint”, în care se derulează bilunar o expoziție de artă plastică sau fotograficăm în care se pot organiza recepții.

 

 

 

Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”

Adresa: Bd. Carol I, Parcul Copou, Iasi
Tel&fax: 0332 110 954, 0232 267 547
click aici pentru harta

Piesa prezintă într-o cheie tragicomică, încercările „disperate” ale unui cetățean de a avea o aventură de o noapte cu o

Read More

Un spectacol de teatru în regia și scenariul doamnei Anca Șerbănuță, interpretat de doi actori ai teatrului ieșean: Alexandra Cantemir

Read More

Expoziție de pictură Arta este cea care inlesneste comunicarea in timp si spatiu. Oamenii au aceleasi framantari, difera modul in

Read More

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului IașiClubul Fotografilor IașiGaleria de Artă “La Gard” Expoziţie de fotografie„TĂRÂMUL BEDUINILOR” Expun: Tudor

Read More

Festival de muzica folk Parcul de Cultură Copou este de două secole, locul exponențial care găzduiește, nu doar simbolic, sinteza

Read More

Casa de Cultură a Municipiului Iași    Mihai Ursachi                                                   Rezultat – proba scrisă                                          Șef birou programe culturale Nr.

Read More

Prima ediție a taberei de creație artistică, care se va desfășura în perioada 7-12 octombrie, în Parcul Copou. Artiștii invitați

Read More