Bloom

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași invită publicul cu ocazia evenimentului „Noaptea Albă a Galeriilor”, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 19:00, în Galeria de Artă „Labirint”, la deschiderea expoziției de artă “B(l)oom” a artistei Mădălina Vieriu.

Expoziția B(l)oom a artistei Mădălina Vieriu are ca laitmotiv natura umană, instantanee ale simplei noastre existențe, cu tușe imperfecte, ce reflectă senzații vizuale asupra trecerii prin viața cotidiană.

Fiecare zi, văzută ca o călătorie, relevă straturile “umanului” care ne compune, ne modelează. Mădălina Vieriu reflectă plastic asupra dualității ce emerge din fiecare acțiune și interacțiune, ființa umană pendulând între “înflorire” și degradare. Perenitatea existenței, fragilitatea conexiunilor, conștiința sau lipsa acesteia în cântărirea propriilor fapte, eschivarea, empatia sunt temele centrale pe care le dezbate artista prin intermediul corpului uman și a dinamicii sociale.

În fapt, din fiecare temă, se desprind o suită de întrebări cu privire la făptura umană, aflată la intersecția dintre așteptare și acțiune. Privirea artistei se oprește asupra echilibrului, sau a lipsei acestuia, linia subțire ce desparte întunericul de lumină, albul de negru, vizibilul de invizibil. Fiecare narațiune textilă devine astfel o privire externă și, în același timp internă, asupra diferitelor posibilități de identificare a sinelui, o identificare ce adesea jonglează între adevăr și resemnare ori oportunism. Cine este, de fapt, omul, prins în țesăturile vieții, depinde în mare măsură de privitor.

Mădălina Vieriu este lector în cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „G. Enescu” Iași și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Skip to content