Thanatopraxy - expozitie Francesco Villicich

Galeria “Labirint” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește expoziția personală a artistului italian rezident Francesco Villicich, intitulată ,,Thanatopraxy,” eveniment desfășurat în cadrul proiectului de rezidență artistică ,,Artalpha”, Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iași și Colegiul “Octav Băncilă”.

Vernisajul va avea loc luni, 29.10, la orele 18.00, în spațiul expozițional al Galeriei ,,Labirint”, prezentările fiind realizate de Maria Bilașevschi și Felicia Acsinte. În sala “Diotima”, la 18.30 va avea loc open talk cu artistul, moderat de conf. univ.dr. Cristian Ungureanu.

Untitled-1

 

Despre artist:

Născut în 1965 în Parma, Italia, Francesco Villicich este artist visual, absolvent al Institutului de Arte “Gaetano Chierici” din Reggio Emilia (1982). Cu o pregătire profesionistă  în baletul clasic (1985), sub îndrumarea marilor dansatori precum Liliana Cosi și Marinel Ștefănescu, activează ca dansator principal până în anul 2003, în mai multe companii de balet din întreaga lume precum Italia, Anglia, Franța, Portugalia, Spania, Germania, China și Japonia. În apogeul carierei sale de dansator (1997), Francesco Villicich are prima expoziție personală în Windsor, Anglia, câștigând recunoaștere atât din partea publicului, cât și a criticilor. Au urmat o serie de expoziții personale și de grup, acesta este inclus în prestigioasa enciclopedie interanțională a artiștilor, Dizionario Comanducci.

Începând cu anul 2008, realizează o serie de expoziții personale în Australia, printre care  Frankenstein (2012), The Well (2013), Torrents (2014) din Linton & Kay Contemporary, Perth.  În anul 2000 a obținut  Premio d’Arte ‘Città di Cremona’, Italia, iar în 2017  Ministerul Educației îi acordă premiul în realizarea unui proiect de arta contemporană în limba engleză  la  Universitatea de Cercetare I.I.S of Valle Sabbia, ‘Giacomo Perlasca’.

Activ în rezidențe artistice, cea mai importantă fiind Zhanjiang, China (2016), o mare parte din lucrările sale  se află în  colecți din întreaga lume precum Italia, Franța, Anglia, Germania, Canada, SUA, sudul Africii, China, Japonia și Australia.

Activitatea artistică a lui  Francesco Villicich a fost menționată în reviste importante ca  The Times (Londra), Corriere della Sera,(Milano), The West Australian  și Sunday Times (Australia).

Skip to content