GALA ”SCRIITORII ANULUI”

a0-841x1189-mm-bt-curbe-scriitorii-anului

 

        Fundaţia Culturală Poezia împreună cu Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi a iniţiat în acest an organizarea primei ediţii a Galei SCRIITORII ANULUI, la Iaşi, în perioada 3-4 noiembrie 2016, sub patronajul Uniunii Scriitorilor din România şi al Primăriei Municipiului Iaşi.Proiectul urmăreşte aducerea breslei scriitoriceşti în prim-planul vieţii cetăţii, pe un loc pe care îl merită în rândul celor care dau conţinut şi fervenţă vieţii literare şi culturii vii pe care o are Iaşul, cel mai important centru cultural al Ţării.
       
        Gala Scriitorii Anului se înscrie în programul Sărbătorilor Iaşului din acest an. Fundaţia Culturală Poezia – în parteneriat cu USR – Filiala Iaşi – va avea ca invitaţi, la această primă ediţie, aproximativ 50 dintre scriitorii cei mai importanţi ai României.
Va fi acordat titlul de „Scriitorul lunii” celor 12 scriitori din toată ţara, selectaţi de un juriu stabilit de Comitetul Director al USR şi format din 9 critici literari. Acelaşi juriu va acorda şi Marele Premiu  „Scriitorul anului” unuia dintre cei doisprezece scriitori nominalizaţi.
        Gala Scriitorului Român va debuta în ziua de 4 noiembrie 2016 începînd cu orele 12,00, cu acordarea Premiilor anuale ale Filialei Iaşi a USR pentru cărţile din anul 2015, la sediul Filialei Iaşi a USR. Festivitatea de acordare a Titlului „Scriitorul lunii” şi „Scriitorul anului” va avea loc la Sala Chopin – Palas Iaşi, între orele 17-20, în prezenţa tuturor invitaţilor noştri şi cu intrare gratuită pentru publicul ieşean.
Skip to content