Reverie

Galeria de artă „Labirint” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, găzduiește în perioada 20 ianuarie – 2 februarie 2020, expoziția de pictură „REVERIE”, semnată de Marius Sabo Bucur.
Cu o prolifică activitate expozițională, Marius Sabo Bucur apelează la soluții plastice ce depășesc cadrul conformist, observându-se în acest nou proiect o sedimentare la nivel conceptual dar și la nivelul soluțiilor plastice.
Această nouă expoziție se prezintă drept o sinteză a căutărilor plastice din ultimii ani, însumând o serie de lucrări cu o pregnantă dimensiune lirică dar și cu un profund mesaj contemporan.
Arta ca formă de terapie, devine artă ca formă de auto-cunoaștere. Prin viziunea aparte a lumii, în care toate formele sunt tratate cu aceeași importanță și simțire, traducând multiple stări sufletești, se petrece o re-creare a lumii într-un micro-univers al vibrației cromatice, de la un simplu și sinuos contur trasat pe pânză până la ample explozii cromatice. Fiecare lucrare în parte este un portal spre misterul ființei, cu accente trans-disciplinare ce țin de muzică și filosofie, prin care are loc o descătușare benefică și prolifică nu doar artistului, ci tuturor celor care văd prin picturile lui, sclipirile frumosului și ale binelui, ale adevărului în accepțiunea clasică.
Marius Sabo Bucur este absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași, licență (2014) și masterat (2016), membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Iași.

https://www.mariusbucursabo.ro

„În tablourile cu personaje am apelat, adeseori, la o reprezentare sumară, doar conturând oameni fără trăsături bine definite, considerând că putem fi oricare dintre noi.Ca procedură efectivă mi s-a intâmplat adesea să încep o idee, dar pe măsură ce lucram apăreau elemente noi, care mă cucereau pe loc.”
Marius Sabo Bucur

Skip to content