Festivalul Poeziei Ruse

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în parteneriat cu Fundația „Russkyi mir” și Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, organizează cea de a doua etapă a ediţiei a V-a a proiectului cultural-educațional „Festivalul Poeziei Ruse”, în perioada 25-29 octombrie 2012, la Iași.

Cea de a V-a ediție a „Festivalului Poeziei Ruse” va marca trei aniversări importante din cultura rusă (125 de ani de la nașterea poetului rus pentru copii Samuil Marșak (1887-1964) și 130 de ani de la nașterea scriitorilor pentru copii Kornei Ciukovski (1882-1969) și Boris Jitkov (1882-1938)).

Festivalul se va desfășura la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” (lângă Parcul Copou), fiind un proiect național structurat pe patru module:

  1. 1.                         Interpretare de poezie (autori: Samuil Marșak și Kornei Ciukovski);
  2. 2.                         Creație proprie – proză scurtă;
  3. 3.                        Creație proprie – poezie;
  4. 4.                         Dramatizare sau montaj literar (după creațiile lui Samuil Marșak, Kornei Ciukovski și Boris Jitkov).

Participanții la Festivalul Poeziei Ruse sunt elevii laureați la competițiile școlare la limba rusă maternă și la prima ediție a festivalului, elevi care studiază în unitățile de învățământ din județele Brăila, Iași, Suceava, Constanța, Botoșani, Ialomița, Neamț, Tulcea și din București. Proiectul CRLR încurajează elevii prin deschiderea de noi orizonturi către cunoaşterea marii culturi ruse ca parte integrantă a culturii universale.

Vor participa la acțiune și cadre didactice care predau limba și literatura rusă maternă din toate județele în care se predă limba rusă maternă.

Deschiderea oficială a Festivalului Poeziei Ruse – pe 26 octombrie 2012, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”.

Skip to content